2009年12月30日水曜日

Healthy sweet potatoe pie



This is the healthiest and super-easy 5 minute- pie. I put only a little bit sugar because sweet potato is sweet itself.










1/2 stick butter
1/2 cup whole wheat flour
2 Tbs hot water

1 cup canned sweet potatoes (no sugar, salt added)
1/2 cup ricotta cheese (I prefer fat free)
2 eggs
2 Tbs brown sugar
1 0z chopped pecans or sliced almond

1. Preheat the oven to 375F. In a medium size bowl, put whole wheat flour and butter. Using a folk bash in the butter into pieces. Pour hot water and mix well using folk and fingers. You do not have to restthe mixture in the fridge.
2. Drop the dough in a 9 inch round pie plate. Spread the dough by pushing down with fingers.
3. Using the same bowl, mix sweet potatoes, cheese, eggs and brown sugar. Put the mixture on top of 2 pie. Sprinke chopped pecans on top.
4. Bake in the oven for 45 minutes.


ヘルシー・スイートポテトパイ
これは五分間で出来るとても健康的なパイです。サツマイモに甘味があるので、砂糖はほんの少ししか加えません。

バター   50グラム(1箱四本入り、一本の半分)
全粒粉   1/2 カップ
熱湯    大匙 3

缶入りサツマイモ(砂糖、塩の入ってないもの)または、冷凍サツマイモ  1カップ
リコッタチーズまたはカッテージチーズ (あれば低脂肪が好ましい)   1/2 カップ
卵  二個
きび砂糖  大匙2
スライスアーモンドかピーカンのみじん切り  30グラム (または2オンスの袋半分)

1.オーブンを180度に余熱する。中ぐらいのサイズのボールに、全粒粉とバターを入れる。フォークを使ってバターを押しつぶし、細かくする。ポットから熱湯を注ぐ。フォークと指で混ぜて一塊にする。冷蔵庫で休ませる必要なし。
2.1のパイ生地を直径21センチの丸いパイ皿に載せる。指で押さえながら生地を広げる。
3.1と同じボールを使って、サツマイモ、チーズ、卵、きび砂糖をフォークを使ってざっと混ぜる。とまったらをパイ生地の上に載せる。アーモンドを一番上に散らす。
4.予熱したオーブンで45分焼く。

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