2010年1月10日日曜日

Bluberry gelatin


To serve 10 ramekin
2 packages of Japanese Kanten (Agar-Agar powder)  Go to Asian market, or use gelatin
2 cups hot water
1 1/2 cup of frozen blueberry
3 Tbsp sugar

1 cup Greek yogurt
1 Tbsp honey
1 tsp strawberry jam

1.  Put a strainer in a medium size bowl.  Line paper towel on top of strainer.  Pour Greek yogurt in the center of the strainer.  Water will come down from the yogurt.  Yogurt will be like cheese.  Do not throw the liquid, you may drink it or use for soup.  Mix in jam and honey to the yogurt cheese, and you will have healthy cream to go with gelatin.

2. Put Kanten (0 calory  Japanese vegetable gelatin) into a medium size bowl.  Pour hot water
and mix well.  Add sugar and blueberry.
3.   Put the mixture into ramekins and put the ramekins in the fridge for 20 minutes.  Put 1 cream on top.

ブルーベリーゼリー

ラメキン型またはゼリー型10個分

寒天パウダー 4グラム入り 2袋、無ければゼラチン 2袋
熱湯                              2カップ
冷凍ブルーベリー(出来れば無農薬)           1 1/2
三温糖                             大匙3

カスピ海ヨーグルト                      1カップ
蜂蜜またはメープルシロップ                大匙 1
イチゴジャム                         小さじ1

1. 中型のボールにザルを載せる。ザルの上に紙タオルを敷き、中心にヨーグルトを注ぐ。ヨーグルトの水分が紙を通してボールの底に落ちる。この水は栄養があるので捨てないでください。飲んでもいいし、スープに使うことも出来ます。紙の上に残ったチーズのように水分が抜けたヨーグルトに、ジャムと蜂蜜を混ぜる。これを低カロリーのクリームとしてゼリーに乗せる。
2.寒天(カロリーゼロの日本の植物ゼラチン)を、中型のボールに入れ、熱湯を注いで良く混ぜる。砂糖と、ブルーベリーを加える。
3.2をラメキンかゼリー型の注ぎ、冷蔵庫で20分冷やす。1のクリームを載せる。

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