2010年1月2日土曜日

Japanese-style edamame, okra salad



Ingredient

16 OZ (1LB) Fully cooked frozen edamame in a shell
16 OZ (1LB) cut frozen okra (no addictives, no preservatives)
1 box 8 OZ (1/2 LB) frozen spinatch
1/2 pack Katsuobushi pack (0.88 OZ or 25 G), or called dried bonito shaving
Nori sheet, cut
1 Tbs soy sauce

1. Leave all vegetables in a package in a kitchen sink and thaw overnight.
2. Shelledamame. Squeeze spinatch with a hand. Mix three vegesin a medium size containaer
and sprinkle soy and dried bonito shavings and sliced nori.


枝豆、オクラ、ほうれん草サラダ

材料

冷凍の調理済み枝豆(さや付き) 1袋 1ポンドまたは454グラム  (さやを取ったものも売っていますが、さや付きの方がずっと美味しい)
冷凍カットオクラ  1袋 (パッケージによって量に差がありますが、あまり気にしなくていいす。でも、保存料や添加物の無いもの)
冷凍ほうれん草  1袋
かつおぶしパック 1袋の半分
海苔 千切り 適量
しょう油   適当に好みで

1.冷凍野菜を流しに一晩置いて自然解凍する。
2.枝豆をさやから取り出し、ほうれん草の水気を手で固く絞る。中型のふた付き容器に野菜をすべて入れて和える。上から、かつおぶし、海苔を振りかけ、しょう油を振る。

0 件のコメント:

コメントを投稿