2010年1月15日金曜日

Okara cheese cake



Ingredient
1/2 cup whole wheat flour
1/4 cup extra virgin olive oil
3 Tbsp hot water

1 package (226 g) fat free cream cheese
1/2 cup brown sugar
1 cup Okara (bean-curd refuse or Tofu leavings) you can get at Asian market.
3 eggs
1 Tbsp flax seed
1 Tbsp ground soy flower

1. Preheat the oven to 375 degrees. Bring a medium size bowl, put whole wheat flour, olive oil. Using spoon, mix well. Add hot water and make a ball. Do not put the pie dough in the fride.
2. In a 9 inch pie pan, put the dough you made. Push the dough with spoon and fingers and spread.


3. Using the same bowl, mix cream cheese, Okara, sugar, eggs, flax seed and ground soy powder.
4. On top of pie crust, pour the cheese mixture. Using the spatura, put all cheese. Bake in the preheated oven for 45 minutes.


おからチーズケーキ
材料
全粒粉              100グラム
エクストラバージンオリーブオイル 1/4 カップ
熱湯               大匙3

クリームチーズ(あれば低脂肪)  1箱(226グラム)
おから              1カップ
卵                3個
三温糖              100グラム
白ゴマ              大匙1
きな粉              大匙1

1.オーブンを180度の予熱する。ボールに全粒粉をふるわずに入れ、オリーブオイルを加える。熱湯を加えて一まとめにする。 冷蔵庫で休ませない。
2.21センチの耐熱のパイ皿に1のパイ生地を入れる。スプーンと指でパイ生地を伸ばして敷き詰める。
3.同じボールにクリームチーズ、おから、三温糖、卵、ゴマ、きな粉を入れてフォークで混ぜる。
4.2のパイ生地の上にチーズ液を流し込む。ゴムベラで全部掬い取る。予熱したオーブンで45分焼く。

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