2010年1月18日月曜日

Raspberry cream pie


Ingredient
1 cup whole wheat flouer
1/4 cup extra virgin olive oil
3 Tbsp hot water

2 packages Japanese Kanten (Agar-Agar powder)  Go to Asian market, or use gelatin if you cannot find it.
1 cup hot water
1 cup fat free ricotta cheese
1 1/2 cup of frozen raspberry
1/2 cup Greek yogurt
3 Tbsp sugar
1 tsp vanilla extract
1/4 tsp almond extract

1. Preheat the oven to 375 degrees. Bring a medium size bowl, put whole wheat flour, olive oil. Using a spoon, mix well. Add hot water and make a ball. Do not put the pie dough in the fride.
2. In a 9 inch pie pan, put the dough you made. Push the dough with spoon and fingers and spread. Place the pie in the preheated oven and bake 12 minutes.


3. Using the same bowl, put Kanten (0 calory, Japanese vegetable gelatin), hot water and mix well. Add ricotta cheese, yogurt and sugar. Mix well using folk.
4. When the pie is ready, on top of the hot pie crust, pour the cheese mixture. Using the spatura, put all cheese in to the pie. Put frozen rasberries on top of the cheese mixture. Put the pie in the fridge for 30 minutes.





ラズベリークリームパイ
材料 ( 4人分 )
全粒粉
1カップ(200グラム)
エクストラバージンオリーブオイル
1/4カップ
熱湯 大匙3
寒天パウダー 2袋(8グラム)
きび砂糖 大匙3
熱湯 1カップ
カスピ海ヨーグルト(プレーンヨーグルト)
1/2カップ
低脂肪リコッタチーズ(またはカッテージチーズ)
1カップ
バニラエッセンス 小匙1
アーモンドエッセンス
小匙1/4
冷凍ラズベリー 1と1/2カップ

1.中型のボールに全粒粉を入れ、オリーブオイル、熱湯少しを注いでスプーンで混ぜる。

2.混ざったらスプーンで一塊にする。まとまったら、冷蔵庫で休ませずに即、21センチの耐熱パイ皿に敷き詰める。

3.ボロボロしても気にせず、スプーンと指で伸ばすように敷く。オーブンを380度に予熱して、パイ生地を10分焼く。

4.2のボールに寒天、砂糖、熱湯1カップを入れ混ぜ、溶けたらリコッタチーズ、ヨーグルト、バニラ、アーモンドを加え混ぜる。

5.4のチーズ生地を焼き上がった熱いパイの上に載せる。凍ったラズベリーを上に敷き詰め、冷蔵庫で30分休ませる。

0 件のコメント:

コメントを投稿